POWER projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u saradnji sa partnerima iz BiH i Crne Gore: Caritas Barske nadbiskupije, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt će trajati dvije godine te se provodi na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ciljevi ovog projekta su povećavanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, uspostavljanje funkcionalnijeg instutucionalnog okvira u BiH i Crnoj Gori za zapošljavanje OSI, jačanjem dijaloga između organizacija civilnog društva, poduzeća i javnih institucija te razvijanje odgovarajućih okruženja za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Projekt POWER je financiran od strane Europske unije, kroz IPA II Program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. 

Intervju za TV1

U Sarajevu je 19. marta 2019. godine u uredu Youth for Peace-a održan intervju za TV1. Intervju je urađen sa predsjednikom Youth for Peace organizacije, Danielom Erorom, i Almom Mujanović, pripravnicom u našoj organizaciji, pri projektu POWER.

power 10

Oni su govorili o projektu POWER, osobama sa invaliditetom kao i o predrasudama koje društvo ima prema osoba sa invaliditetom. Također, Alma je govorila o svom iskustvu i borbi za svoja prava te o aktivnostima kojima se bavi u svojoj lokalnoj zajednici.
Predsjednik Youth For Peace-a Daniel Eror je tom prilikom izjavio kako je ovo prvi put da radi sa nekom osobom sa invaliditetom i zaista je bilo izazovno, ali taj izazov je veoma brzo prerastao u sasvim normalno fukcionisanje. Naglasio je kako je u organizaciji mnogo mladih ljudi koji su veoma brzo prihvatili Almu.


Cijeli intervju možete pogledati na linku ovdje.