Seminari u okviru Working Together – Winning Together (WT2) projekta održani su i još tri bosanskohercegovačka mjesta: Donjem Vakufu, Goraždu i Zenici. Seminari u Goraždu i Zenici održani su 14. i 15. decembra, dok je seminar u Donjem Vakufu održan tokom vikenda 15. i 16. decembra 2018. winnig

 winnig5Na ovim seminarima okupio se ukupno 91 učesnik iz mjesta koja se nalaze u blizini ovih gradova. Ovi gradovi se nalaze u okviru regija koje je Youth for Peace zajedno sa učesnicima WT2 kampa iz Sanskog Mosta mapirao za regije u kojima će se održati follow up aktivnosti.


Na seminarima je obrađivana tema „Važnost komunikacije u izgradnji mira“, gdje su učesnici uz kratka izlaganja trenera te mnoštvo praktičnih vježbi uspjeli kako naučiti nove stvari tako i početi razvijati nove vještine potrebne za rad i djelovanje u zajednici u pravcu izgradnje mira.

Učesnici seminara u Zenici pokazali su veliko interesovanje kako za temu, tako i za rad Youth for Peace-a, pa su tako izrazili želju da učestvuju i u drugim aktivnostima organizacije, ali i da se pridruže timu Youth for Peace-a u njihovom radu. Pored svega ostalog, tri veoma bitne i snažne poruke mladih sa seminara su bile: „smatramo da trebam biti upravo mi glavni akteri u procesu izgradnje mira, mi smo sadašnjost ove zemlje i trenutno kao srednjoškolci već radimo na tome, ali i dalje želimo nastaviti da doprinosimo napretku izgradnje mira i Bosne i Hercegovine“.

 

winnig2winnig4winnig1winnig3