Banner.jpg

O nama

Youth for Peace

Youth for Peace LogoYouth for Peace smo osnovali i vodimo je mi, mladi ljudi. Iskustvo smo stekli dugogodišnjim djelovanjem u nevladinom sektoru radeći s mladima. Dolazimo iz različitih nacionalnih i religijskih skupina, koje su vrlo često bile sukobljene strane u prošlosti. Svoju snagu crpimo iz želje za održivim zajedničkim suživotom u istoj zemlji, organizirajući brojne aktivnosti za mlade prenosimo i na njih svoje iskustvo dijaloga i suživota.

Rad naše Organizacije se bazira na prenošenju iskustva, davanja pozitivnog primjera, te širenju duha zajedništva među mladima. Misija i glavni ciljevi organizacije su usmjereni ka okupljanju mladih, edukaciji i poticanju na aktivizam. Iz dosadašnjeg iskustva očigledno je da mladi različitih vjerskih i nacionalnih pozadina širom Bosne i Hercegovine nemaju priliku da se susretnu, druže, razgovaraju, uče jedni od drugih, razmjenjuju životna iskustva i probleme, niti imaju ikakve zajedničke aktivnosti. Također je prisutno veliko neznanje među mladima o osnovnim vrijednostima tuđih, ali i svojih religija. Politika, društvo i mediji, zahvaljujući nasiljem opterećenoj prošlosti, plasiraju mladima pogrešnu sliku, te kreiraju prepreku ka gradnji svijetle, zajedničke budućnosti.

Edukacije koje Youth for Peace nudi mladima u BiH su usmjerene ka mapiranju sličnosti i različitosti, pronalasku vrijednosti koje su svima zajedničke, te razgovore o onim temama koje nas diferenciraju. Mladi se educiraju kako komunicirati uvažavajući druge, i njihove potrebe; različita perspektiva često može pomoći u boljem razumijevanju drugoga. Radionice su interaktivnog karaktera, moderirane od strane trenera Organizacije, koji su svoje licence dobili na treninzima u BiH i izvan, te iskustvo stekli u dugogodišnjem radu s mladima.

Children c2

Edukacija i podrška
djeci u riziku

Dialogue c2

Zagovaranje dijaloga
i izgradnja mira

Youth c2

Aktivizam
mladih

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31